Tarımsal Kooperatifçilik


Tarımsal kooperatifçilik programının amacı, tarım kooperatiflerinin çeşitli kademelerinde çalışacak insan gücünü yetiştirmektir.

Programın Amacı: Tarımsal kooperatifçilik programının amacı, tarım ürünleri üreten kişilerin kurdukları kooperatiflerin başarılı bir biçimde yönetimi alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Tarımsal kooperatifçilik programında matematik ekonomi, muhasebe, istatistik, bilgisayar, kooperatifçilik, ticari ortaklıklar, hasat sonrası teknolojisi, tarımsal kooperatifçilik, tarım yönetim ve organizasyon gibi dersler okutulur.

Gereken Nitelikler: Tarımsal kooperatifçilik programında okumak isteyenlerin ekonomiye ve sosyolojiye ve matematiğe ilgili ve bu konularda başarılı, başkalarını etkileyebilen, girişimci kimseler olmaları gerekir.Yaratıcılık meslekte başarıyı artıran bir özelliktir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Tarımsal kooperatifçilik programını bitirenlere "Tarımsal Kooperatifçilik Meslek Elemanı" ünvanı verilir. Mezunlar kooperatiflerin yasalara uygun biçimde kurulması, kooperatif yöneticilerinin gerek üyelerle gerek kamu ve özel kuruluşlarla ilişkilerini düzenler, kooperatiflerin amacına erişmesi için çalışma planı hazırlar ve uygulanmasını, kooperatif muhasebe işlemlerinin sağlıklı biçimde yürütülmesini sağlar.

Çalışma Alanları: Tarımsal kooperatifçilik programını bitirenler tarım kredi, tarım satış, tarım kalkınma kooperatiflerinde görev alabilirler. Bunların sayısı 5000 dolayındadır. Ve üç milyona yakın çiftçiye hitap etmektedir. Yeni kooperatiflerin kurulma olasılığı da göz önüne alındığında mezunların iş bulma zorluğu olmayacağı söylenebilir.
Bu meslek tanıtımı 6196 kez okunmuştur.
LYS Tercihleri Nasıl Yapılıyor? ÖSYM LYS 2014 Tercih Kılavuzu, Tercih Rehberi, Tercih Takvimi

LYS 2014 Soru Cevapları Tıkla İndir

2014 ÖSYS YGS Sonuçları, Üniversite Sınav Sonuçları Sorgulama

Memlekete Ucuz Otobüs Bileti Al

Online Üniversite Tercih Rehberi


Sınav Sonucu ve Tercihler Hakkında Sohbet İçin Tıklayınız