Elektronik


Elektronik programı, her türlü elektronik cihazların ve elektronik devrelerin sanayide ve üretimde uygulanması ve bu cihazların bakımı ve onarımı konusunda ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretim yapar. Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda veya Ptt, Trt, gibi elektronik sistemleri çokca kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar. Ayrıca elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi özel işyerleri de açabilirler.

Programın Amacı: Elektronik programı, her türlü elektronik cihazların ve elektronik devrelerin sanayide üretimi bu cihazların bakımı ve onarımı konusunda ara eleman ihtiyacını karşılamak amacıyla öğretim ve araştırma yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Elektronik programında, öğretimin ilk yılında matematik, fizik, kimya gibi temel fen dersleri yanında elektroniğin temel dersleri olan elektroteknik ve laboratuvarı, temel elektronik ve laboratuvarı dersleri okutulmaktadır. Bu programın ikinci yılında ise, bilgisayar programlama, iletişim; sayısal elektronik ve laboratuvarı dersleri ile elektroniğin endüstriye uygulanması dersleri okutulmaktadır.

Gereken Nitelikler: Elektronik programında başarılı olmak için, matematik ve fiziğe ilgi duymak ve bu alanlarda başarılı olmak gerekir. Ayrıca, şekil ilişkilerini görebilme, el ve parmak becerisine sahip olma bu alanda başarıyı artırabilir.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Elektronik programından mezun olanlara "Elektronik Teknikeri" ünvanı verilir. Elektronik teknikeri çalıştığı kuruluşlarda işçi ile mühendis arasında ara elemanı olarak iş akışını sağlar ve üretime katkıda bulunur.

Çalışma Alanları:: Elektronik teknikerleri, elektronik araç üreten fabrikalarda veya PTT, TRT gibi elektronik sistemleri çokça kullanan kuruluşlarda, elektronik mühendisinin gözetim ve denetimi altında çalışırlar. Ayrıca, elektronik tamir atölyelerinde çalışabilecekleri gibi, kendileri özel işyeri açabilirler.
Bu meslek tanıtımı 7680 kez okunmuştur.
LYS Tercihleri Nasıl Yapılıyor? ÖSYM LYS 2014 Tercih Kılavuzu, Tercih Rehberi, Tercih Takvimi

LYS 2014 Soru Cevapları Tıkla İndir

2014 ÖSYS YGS Sonuçları, Üniversite Sınav Sonuçları Sorgulama

Memlekete Ucuz Otobüs Bileti Al

Online Üniversite Tercih Rehberi


Sınav Sonucu ve Tercihler Hakkında Sohbet İçin Tıklayınız