LYS-2013 tercih kılavuzu Yayınlandı


 

2013 LYS YGS tercihleri pazartesi günü başlıyor.  Üniversite tercih işlemleri pazartesi yani 8 temmuz 2013 günü başlayacak ve 18 temmuz 2013 gününe kadar devam edecektir. LYS YGS tercih işlemlerinin son güne kalmaması için eğitimciler uyarıyor. 10 günlük uzun süre zarfında üniversite tercih işlemlerinizi rahat rahat düşünerek yapılmasına OSYM olanak sağlayacak.

YÖK ile olan ortak çalışma neticesinde tercih alma işlemleri 8-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Temmuz son hafta tercihler açıklanacak. 28 Ağustos-2 Eylül arasında ek yerleştirme sonuçları açıklanacak.

2013 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu

2013-ÖSYS tercih işlemleri, 8 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak ve 18 Temmuz 2013 tarihinde sona erecektir.

2013-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’ninhttp://www.osym.gov.tr internet yayımlanmıştır. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacaktır.  

  Tercih işlemleri, Kılavuzda belirtilen esaslar uyarınca gerçekleştirilecektir. Tercih yapacak adayların, Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini buna göre yapmaları gerekmektedir.Kontenjanların bulunduğu Tabloların son sütunlarında yer alan 2012-ÖSYS sonuçlarına ait bilgilerin, bir programın ne ölçüde tercih edildiğini göstermekle birlikte 2012-ÖSYS sonucu ortaya çıkan değerler olduğu unutmamalıdır.

Adaylar tercihlerini isterlerse bir başvuru merkezi aracılığıyla, isterlerse internetten kendileri bireysel olarak yapabileceklerdir. Başvurularını internetten yapmak istemeyen adaylar doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezine tercih için başvuracaklardır.

2013-2014 öğretim yılı yükseköğretim programlarına kayıt tarihleri, 12-20 Ağustos 2013 olarak yeniden belirlenmiştir.

2013-ÖSYS adaylarına ve kamuoyuna duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI  

 

Tercih Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir, Hangi Puanla Nereler Tercih Edilebilir

Tercih Kılavuzunun Tümünü Tıkla İndir